Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/3/21 7:55 p.m.

Been riding the rx7 around town, runs like a top, the coolent Temp gauge works sometimes, still digging into that issue. 

If someone has any good ideas on why it doesn't work all the time, please send it my way. 

Its a rotary. Thats the whole problem. Thise things work on witchcraft and voodoo, so apparently there haven't been enough sacrifices....

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/6/21 4:59 p.m.

Replaced coolant temp sensor, replaced voltage regulator on cluster 

Look here. Still need to pull sending unit. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/11/21 7:40 p.m.

Pulled sending unit . Was a touch crusty  

It did cleaned up well and look here. 

Fill up at the gas station and bonus of getting some 110 to mix some 2 smoke and it works. 

Put the marker lights in. 

Gonna take it up to my mom's tomarrow, see if we over heat or have any issues. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/19/21 7:06 a.m.

Got tires of hearing it rub. New 615k+ are on.

2in shorter tire should help with the rubbing and looks. 

Much less wheel spin and no rubbing. Win win in my book.

Took the side skirts off to start on body work. 

Tires off omni went on some crabs so I could take off the snows on tabbie. 

Powar
Powar UltraDork
5/19/21 8:40 a.m.

I want to drive the Omni on Azenis. And that FB. You're livin' right.

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/19/21 9:03 a.m.

In reply to Powar :

Come on out. I can make that happen. I was dialing in alignment specs last night. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/20/21 6:58 a.m.

Oil change, and fixing a pull that happens when letting off gas  

Found the issue. Lower mount was smoked. Has around 100k on the mount. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
5/30/21 10:14 a.m.

rx7 got oil change, clutch bleed, and front end clunk fixed  

Omni got a oil change that ended in mild cussing. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/8/21 6:25 p.m.

Went to take the bikes on a little trip, hook them up behind iris car, cluster quit working and smelled like burning electronic. Check this out. 

TurnerX19
TurnerX19 UltraDork
6/8/21 6:44 p.m.

In reply to Professor_Brap (Forum Supporter) :

So did that capacitor leak first? Pretty simple fix if so.

GCrites80s
GCrites80s HalfDork
6/8/21 7:58 p.m.

Looks like a hisser more than a snap, crackle, pop.

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/8/21 9:18 p.m.

In reply to TurnerX19 :

Unsure. Either way I have a stack of clusters to replace burned up one. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/8/21 9:19 p.m.

In reply to GCrites80s :

All I got was smell. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/10/21 7:11 a.m.

Checked all the dash wiring, put in a known good cluster and replaced a fuse and we are back in business. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/11/21 9:42 p.m.

Weekend daily is out. 1200 miles so far trouble free.  

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/18/21 8:00 p.m.

Omni had a couple injectors hanging open when setting for a while. Cleaned a spare set I had, and installed and seems to be better. 

Cleaning the old ones when I get some time and curious to see what happens. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/24/21 7:18 a.m.

Welcome to clutch issue central in the fb. 

Clutch pedal got soft and went to the floor. Got it home and looked at it and the slave cylinder was pissing brake fluid. Replaced it drove 30miles or so and master is leaking now. It's one of those weeks. The master is almost new also. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
6/30/21 6:37 p.m.

Say hello to the $300 sable. 

"Runs and drives" and have been taking care of this car for a few years now. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
7/1/21 6:44 a.m.

Purchased from the better half's friend. I personally put in a trans, fuel pump, starter, front and rear brakes, battery, did oil changes and some various odds and ends the last 4-5 years.

It was coming back from the Dirty Myrtle and got a flat (she is the queen of corded dry rotted tires) and then pulling into town it started to shift hard and lights dimmed. Went to drive it next day and wouldn't start. Has been setting a while, like 5-6mo. So she told me come get it for $300. It jumped started and didn't make a noise, verified isn't charging. 

 

Current list is rebuild the alternator, windshield, tires, deep clean inside and out. After thoes see where we are. 

 ​​​​​​​

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
7/3/21 8:35 p.m.

Rebuilt alternator on plus a oil change. 

Charging, has some fuel and ice cold ac. Sat there for 4 hours and charged good the whole time and never got warm. 

 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
7/5/21 6:14 a.m.

Played omni floor repair man this weekend. Didn't get as many photos as I would like but here we go. 

Beginning. A couple small holes. 

Cleaned up, old metals cut out, new in. 

Seam sealer after and then painted top and undercoated bottom. 

Also had to use some flowable silicone to fix a cowel leak it developed. 

 

GCrites80s
GCrites80s HalfDork
7/5/21 8:49 p.m.
Professor_Brap (Forum Supporter) said:

Purchased from the better half's friend. I personally put in a trans, fuel pump, starter, front and rear brakes, battery, did oil changes and some various odds and ends the last 4-5 years.

It was coming back from the Dirty Myrtle and got a flat (she is the queen of corded dry rotted tires) and then pulling into town it started to shift hard and lights dimmed. Went to drive it next day and wouldn't start. Has been setting a while, like 5-6mo. So she told me come get it for $300. It jumped started and didn't make a noise, verified isn't charging. 

 

Current list is rebuild the alternator, windshield, tires, deep clean inside and out. After thoes see where we are. 

​​​​​​​

Were the Funyuns still good? I like those.

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
7/6/21 5:43 a.m.

In reply to GCrites80s :

They weren't. Was also full of a felony forest. 

Professor_Brap (Forum Supporter)
Professor_Brap (Forum Supporter) UltraDork
7/9/21 6:24 p.m.

The ol sable got some new tires. Citytraxx Landspiders. 

Drove it to run some errands and washed it while I was out. Needs a decent detail and should look quite good. Waiting on glass also. 

Our Preferred Partners
Jyg7xRPeMhYSTahF7TQubuQ9kVGSbm3c2QamU0VflgZwy0sBK5Su9dCoyjWNXv5M