1 2 3 4
Apexcarver
Apexcarver UltimaDork
5/24/21 4:10 a.m.

Been experiencing it too, just wanna say efforts to fix it are much appreciated.

Duke
Duke MegaDork
5/24/21 5:51 a.m.

Monday morning and still pretty terrible. But yes, thanks for working on it.

 

Dirtydog (Forum Supporter)
Dirtydog (Forum Supporter) Dork
5/24/21 8:55 a.m.

All of the above.   Verrry slow.

Curtis73 (Forum Supporter)
Curtis73 (Forum Supporter) MegaDork
5/24/21 9:40 a.m.

Best load speed today is 7 seconds.  Worst one today was 17 seconds.

I've been putting up with it because I knew someone had to know about it.  Glad it's being worked on.

Toyman01 + Sized and
Toyman01 + Sized and MegaDork
5/24/21 10:30 a.m.

Earlier this morning was pretty brutal. Probably 20 seconds plus to load a page. 

It's picked up a little as the day has gone on. This has been an issue since the GRM+ launched. 

I'm guessing that splitting the membership and what they see on the website is bogging down the server. 

Jerry
Jerry PowerDork
5/24/21 10:33 a.m.

Got to work and tried to get caught up around 9am EST, gave up after two full minutes of nothing.  Here again at 1130am and working fine.

Adrian_Thompson (Forum Supporter)
Adrian_Thompson (Forum Supporter) MegaDork
5/24/21 10:59 a.m.

Glad it's not just me over the last few weeks.  I've tried on my lap top, desk top, phone and tablet.  Chrome, Safari and Edge, data streaming and Wi-Fi / Ethernet and it's just slow.  I'd say the speed ranges from slow (many many seconds to load a page) at best down to 'Give up and try again later as nothing is load before the next ice age' a lot of the time.  Glad to hear it's being looked into, as it's at the point that I'm visiting less it's such an issue.

wheelsmithy (Joe-with-an-L)
wheelsmithy (Joe-with-an-L) UberDork
5/24/21 11:03 a.m.

Yep, ever since the last big reboot, I've been experiencing a 10 Mississippi count when loading anything. I have cleared cookies and browser history.

No biggie, GRM, I still love you, and the forum is worth a little wait, but wanted to check in.

SVreX (Forum Supporter)
SVreX (Forum Supporter) MegaDork
5/24/21 11:05 a.m.

Yup.  Me too.

nocones
nocones UberDork
5/24/21 11:09 a.m.

I also frequently get text entry hangup (for replying to threads). My device will accept the text and I can keep typing but the screen representation on my device (phone or computer) lags seriously far behind.  Sometimes it will take 30-40 seconds to just all of a sudden appear.  I'm not sure where the text is stored before I hit reply if it's in my devices cache and sent to the server at the end or if it's in the server and every keystroke is a bit sent to the server.  Given how instantly the post is accepted when I hit reply I'm assuming the post lives on the server while I am typing.   But I don't really understand how networking works so it is probably nothing like I think it is.  

 

I also get slow loading.  Well I should say slow initial navigation.  I click a link, page goes white, blue bar at top of phone moves, suddenly entire page shows up 7-30 seconds later.  

1988RedT2
1988RedT2 MegaDork
5/24/21 11:29 a.m.

Certainly not slow today!

"Slow" implies motion, albeit at a leisurely pace.  We need a new word.  Page loads today are "glacial".

Mr_Asa
Mr_Asa UberDork
5/24/21 12:36 p.m.

Generally when I get a really slow page load, it appears to be hanging up on one of the ad links.  I had one get hung up on "servedbyadbutler" or some URL for a couple minutes.

Tom Suddard
Tom Suddard Director of Marketing & Digital Assets
5/24/21 1:37 p.m.

Yeahhhhhh we've noticed the slow-down, too! Money hose is pointed squarely at the developers to get this solved.

Adrian_Thompson (Forum Supporter)
Adrian_Thompson (Forum Supporter) MegaDork
5/24/21 3:54 p.m.
1988RedT2 said:

Certainly not slow today!

"Slow" implies motion, albeit at a leisurely pace.  We need a new word.  Page loads today are "glacial".

Nah, glaciers are melting at an alarming rate, much faster than pages are loading! 

dean1484
dean1484 MegaDork
5/24/21 4:43 p.m.
Adrian_Thompson (Forum Supporter) said:
1988RedT2 said:

Certainly not slow today!

"Slow" implies motion, albeit at a leisurely pace.  We need a new word.  Page loads today are "glacial".

Nah, glaciers are melting at an alarming rate, much faster than pages are loading! 

My employees are looking at me as I am laughing at my computer. laugh

dean1484
dean1484 MegaDork
5/24/21 4:44 p.m.
Curtis73 (Forum Supporter) said:

Best load speed today is 7 seconds.  Worst one today was 17 seconds.

I've been putting up with it because I knew someone had to know about it.  Glad it's being worked on.

I am getting the same load times as you. 

dj06482 (Forum Supporter)
dj06482 (Forum Supporter) UltraDork
5/24/21 5:38 p.m.

I'm also in the 10 seconds per page load camp today, it has been an issue over the past few weeks.

Mr_Asa
Mr_Asa UberDork
5/24/21 6:27 p.m.

There is something fundamentally weird going on.

I'm getting ads for McDonald's, which is fine, but its from a Czech speaking country, which is anything but fine.  I don't think anything malicious is going on, but its questionable.

 

Robbie (Forum Supporter)
Robbie (Forum Supporter) MegaDork
5/25/21 8:40 a.m.

In reply to Mr_Asa :

Weird ads can be because of systems that personalize your ad based on meta data. If your meta data got screwed up (like if somehow your IP is showing you living in eastern Europe...) Then sometimes you'll get weird ads. I didn't know grm used those meta data based ads on the site, but they might. 

dean1484
dean1484 MegaDork
5/26/21 6:15 a.m.

Last night and this morning things seem better. Here is hoping they solved the issue. 

BoxheadTim
BoxheadTim MegaDork
5/26/21 6:25 a.m.

Noticed that as well, seems to be a lot snappier again.

Adrian_Thompson (Forum Supporter)
Adrian_Thompson (Forum Supporter) MegaDork
5/26/21 8:34 a.m.

It's not blazing, but it's better this morning than for a while now.

dean1484
dean1484 MegaDork
5/26/21 1:48 p.m.

There is still a small hiccup but generally, things are vastly improved.  The issue is much less noticeable the better the computer you have.  My big PC I use at the office (Many cores, lots of ram and a Titan Graphics card that I am on now) it is almost imperceptible. If I look at GRM on a smaller "normal" PC or my phone it is more noticeable.  

I am not sure what the means but maybe a useful data point for the people fixing things.  Could the site be hitting either the CPU or the GPU hard for some reason.  I know I will open task manager and then look at the CPU, GPU and ram and see.

 

BRB 

dean1484
dean1484 MegaDork
5/26/21 2:06 p.m.

Ok some possible interesting data points

This is my task manager jumping from page to page on GRM.  The more I jump the slower it is and you can see that my Ethernet is getting hit really hard but maxing at 100 kbps (this is 2.5GBE)

 

This is me jumping around the Google site.

What I see is that for some reason the GRM site is maxing at 100 KBPS (kilobytes / sec) where as google was hitting 1 MBPS (Meggabite / Sec)

This appears to be what the problem is on my end.  For some reason, the GRM site is hitting a max down speed of what is effectively an exceptionally good dial-up connection back in the day.  It appears to be as simple as the delay is the computer/devise is waiting due to a data bottleneck or data speed cap.

Not sure if it helps but it is interesting.  

Jerry
Jerry PowerDork
5/27/21 12:54 p.m.

Just watched it take 3 full minutes to post a reply, saying "waiting on www.facebook.com"

1 2 3 4
Our Preferred Partners
7WKc9m0L7EzdUYy6vRqsSOESCm9bLxJpWJS3UrxSNrMPGj4OnTVOuidmZqINiADF